NATURLIG SUNN

Bli med på #supersunnutensukker

Hei dere!

Rett over påske postet Agnete som driver bloggen supersunn.no et innlegg der hun oppfordret til å bli med på 50 sukkerfrie dager! Jeg har lenge hatt lyst til å gjøre dette og har ved flere anledninger startet, men avsluttet det ganske raskt igjen da jeg generelt er svak for en bit, eller ti av favorittsjokoladen. Yes. Men, nå skal jeg søren meg klare det. Jeg er supermotivert og det er definitivt det viktigste når man skal gjennomføre noe!

For meg handler det om å klare å holde seg helt unna – og å takke nei. Det er fort gjort å ta en liten bit eller smake litt. Det er ikke fordi jeg mener at å smake eller spise litt er feil, men når jeg først har tatt en bit tar jeg gjerne en til. Det handler om å kunne holde seg helt unna og gjøre det enklere for seg selv. I tillegg opplever jeg ofte at jeg har jeg lyst på noe søtt etter middag og dette suget lengter jeg etter å ta et oppgjør med.

Jeg ønsker å holde meg unna usunne og unødvendige matvarer tilsatt sukker. Det vil si sjokolade, godteri, is, kaker, boller, muffins, kjeks, brus, saft osv. I tillegg kommer generelle drittprodukter som lightbrus, potetgull, pastiller, frokostblandinger og yoghurt med sukker, hel- og halvfabrikata matvarer +++

Her er det selvfølgelig også lov å lage sine egne regler 🙂

Jeg bruker naturlig søtning slik som banan, kokosblomstsukker, honning, yaconsirup ol. i mindre mengder til hjemmelaget sjokolade og snacks fordi det ikke gir det samme sukkersuget eller hedoniske apetitten som hvitt sukker. Det gjelder selvfølgelig å begrense seg og ikke ta helt av her heller..

Jeg er nå inne i min 2e sukkerfrie uke (JIPPI) – og målet er 4 nye uker (ut mai) hvor jeg utfordrer deg til å bli med!

Her er noen tips til hvordan du skal komme i gang: 
  • Rydd vekk, gi bort eller kast alle fristelser på kjøkkenet – du gjør det enklere for deg selv å ikke har noe fristende tilgjengelig
  • Fyll opp kjøkkenskapene med sunn snacks; nøtter, tørket og frisk frukt, tørkede og friske bær, ingredienser til smoothie, kokosmelk og banan til å lage hjemmelaget is, kakaoingredienser hvis du ønsker å prøve deg på hjemmelaget sjokolade
  • Kjøp noen rå energibarer på helsekost basert på frukt, nøtter, spirer osv – så har du nødsnacks å ha i veska
  • Krom, kanel, eplecidereddik eller bitterurter er supre tilskudd som demper søtug
  • Ren, engelsk lakris som er kraftig på smak og uten tilsatt sukker kan fungere som snacks hvis suget bli for stort
  • Urte- eller fruktteer med smak av krydder, lakris, peppermynte, kanel, fenikkel osv er fint å ha om kvelden når man har lyst på noe
Jeg kan forsikre om at når du først har kommet over sukkerkneika er det helt greit holde seg unna. Mye vil ha mer, og sukker er virkelig avhengighetsskapende. Gjør noe godt for kroppen din og bli med 🙂