NATURLIG SUNN

Bulletproof coffe

Jeg har fått dilla! Rett og slett. Nå er det bulletproof som gjelder hver morgen – og det passer meg helt perfekt. Jeg tar med meg en bulletproof coffe på toget til jobb, og holder meg mett i noen timer. Jeg utsetter frokosten og forlenger tiden da kroppen er i «fastemodus» eller fettforbrenningsmodus.

Bulletproof coffe er et begrep som amerikaneren Dave Asprey har tatt med seg til USA etter reiser i Asia der han blant annet oppdaget at folk i Tibet pleide å tilsette fett i teen sin.

Bulletproof coffe er rett og slett kaffe med fett i! Høres det rart ut? Vel det syntes de fleste når de hører det første gang. Men, det er mange gode grunner til å inkludere dette som en del av morgenrutinene sin.

Mange drikker kaffe som en oppkvikkende morgendrikk. Men, hva hvis også denne drikken kunne gi deg litt energi i form av kalorier (og ikke bare en sentralstimulerende effekt)? Det vil bidra til at du også føler metthet. I tillegg er dette en drikk som ikke påvirker blodsukkeret ditt – det er ingen karbohydrater, men kun fett. Jeg opplever at dette gir positive utslag på konsentrasjonen og sultfølelsen.

Perfekt for deg som har dårlig tid på morgningen, men må ha kaffe. Perfekt for deg som ikke er sulten på morgen men som gjerne tar en kaffe. Perfekt for deg som trener før jobb og trenger rask energi!

Dave Asprey har utviklet sin helt egen kaffe, som han mener har et lavt innhold av muggsoppgifter. Du kan bruke denne (selges bla på Supernature i Øvre Slottsgate), men det er selvfølgelig ikke et krav Jeg bruker selv en «vanlig» økologisk kaffe fra matbutikken eller helsekosten der jeg jobber.

I denne kaffen tilsetter du smør, aller helst økologisk, fra gressbeitende kyr – men det er selvfølgelig heller ikke et krav. Dave Asprey anbefaler usaltet smør, men selv syntes jeg faktisk at det smaker bedre med saltet smør, så derfor går jeg ofte for Rørossmør eller Tines meierismør. Margarin er ikke et alternativ (!) ;).

I tillegg skal du ha i litt ekstra lettopptakelige fettsyrer fra kokosolje, en såkalt MCT (medium chain triglycerides) olje. Disse fettsyrene trenger ikke galle for å absorberes og lagres heller ikke i kroppen. Dette fører til at fettsyrene bådes taes opp raskt og forbrennes raskt. Dette gir rask energi og høyere fettforbrenning. Her kan du bruke vanlig kokosolje dersom du ikke har ren MCT olje.

Jeg bruker blender for å mikse det sammen og da får du et fint lag med skum på toppen som kommer fra smøret (som jo egentlig er fløte). Det ligner egentlig på en kaffe latte.

Oppskrift

2 – 3 dl økologisk kaffe

1 ss økologisk smør

1 ts MCT olje

Miks det hele i blender, eller med melkeskummer i ca 10 – 20 sekunder. Ha evt i litt kanel, kardemomme eller vaniljepulver hvis du vil ha litt smak i kaffen. Server og nyt!

2016-02-13 14.26.12

4 thoughts on “Bulletproof coffe

 1. Birgit

  Mmm jeg er og hekta, men mitt alternativ er grønn te, lakrispulver, eggeplomme, smør og MCT 👍😄

  1. Thea Post author

   Med lakrispulver? Nydelig! Det har jeg ikke forsøkt – men det skal jeg jammen gjøre 🙂 Takk for kommentar og tips!

 2. Marianne

  Nam 😄☕️ Kan man bruke vanlig kokosolje? Eller hva er ulempene ved å bruke det isteden for MCTolje?

  1. Thea Post author

   Ja, det kan du absolutt. Ingen ulemper med å bruke kokosolje, men MCT består av to spesifikke fetsyrer ekstrahert fra kokosoljen som er lettest/raskest for kroppen å ta opp! Thea

Legg igjen en kommentar