NATURLIG SUNN

En god start!

REKLAME – samarbeid med Soma

Jeg har kickstartet året med en sukkerfri måned, og det føles så utrolig godt. Det var behov for å rydde litt i kostholdet etter både en lang mammapermisjon og romslig julefeiring. Næringsløse matvarer har blitt erstattet av næringsrike råvarer, og jeg prøver å få inn mer grønt og sunt fett!

Her deler jeg noen av favorittene mine med deg. Disse bidrar til en god start på året for meg, nesten hver dag. Disse produktene kan blant annet kjøpes hos SOMA.no og du får -20% rabatt på alle deres produkter når du handler og bruker koden naturligsunn20. De har fått stort utvalg av deilig sunne produkter det siste året. Klikk her for å komme til nettbutikken. 

 

Udo`s choice oljeblanding med DHA 

Denne nyheten fra Udo`s har blitt en fast ingrediens i smoothien min! Her får du en god miks av omega fettsyrer i et optimalt forhold. Oljene er utelukkende fra planter, blant annet fra linfrø, kokos, nattlys og sesam. I tillegg er den tilsatt den lange omega-3 fettsyren DHA fra alger. Denne fettsyren får du «vanligvis» fra fisk, men det smaker liksom ikke like godt med fiskeolje i smoothien.. Denne derimot, smaker av frø og blander seg perfekt inn mellom de andre ingrediensene i smoothien. Jeg pleier å bruke i 1 ss i denne smoothien for å gjøre den mer næringsrik og blodsukkervennlig. Fett øker opptaket av fargestoffene i grønnsakene og gjør at magesekken vår tømmes langsommere, noe som gir mer langvarig metthetsfølelse.

 

Matcha pulver

Matcha er pulverisert grønn te, type økologisk sencha av topp kvalitet. De fleste drikker det som en te, men man kan også bruke det i mat. Du har kanskje hørt at grønn te er sunt? Matcha er det aller sunneste, nettopp fordi du får i deg hele tebladet. Smart, ikke sant? Med et mål om å snike inn mer basedannende grønt i kostholdet om dagen, blander jeg inn en halv teskje i denne grønne favorittsmoothien min som jeg prøver å få i meg hver morgen. Les mer om matcha her.

 

Helios grønnsaksjuice

Jeg elsker denne juicen! Den er så fresh!! Den inneholder næringsrike grønnsaker, har en nydelig farge som indikerer masse antioksidanter og er melkesyregjæret. Det gjør at den blir enklere å fordøye og tilfører gode bakterier til tarmen vår. Bland i smoothie, ta en shot eller drikk som ren juice. Til barn kan du for eksempel blande den med halvparten vann hvis de syntes den er kraftig på smak.

 

Cocosa kaldpresset kokosolje

Denne favoritten bruker jeg til alt mulig; i smoothie, til rå snacks, i fruktmosen til lillemann og i morgenkaffen. Sjekk oppskrift på «bulletproof kaffe» her. De mellomlange fettsyrene som det finnes en del av i kokosolje taes raskt opp i kroppen, lagres ikke som fett, men forbrukes som energi med en gang.

 

Rå kakao

Kakaobønnen har så mange fordeler! Det er rik på magnesium og proppfull av antioksidanter. Jeg trenger begge deler nå altså, for å takle stress og beskytte meg mot influensaen som herjer. Kakao løfter humøret og bedrer søvnen fordi det er rikt på tryptofan som omdannes til velværehormonet serotonin i kroppen. Kakao er også perfekt for å tilføre «sjokoladesmak» under sukkerfritt januar, og jeg bruker det å rå snacks, lager «sjokoladeis» av kakaopulver og banan eller lager «sjokolademelk». Sjekk ut denne oppskriften på cashewkakaomelk helt uten sukker.

Hampfrø

Det er ikke alle som er kjent med hampfrø,men disse kan jeg anbefale å prøve eller spise mer av. De er, i likhet med kakaobønnen utrolig næringsrike og proppfull av blant annet omega fettsyrer og E vitamin. Begge deler veldig viktig for å unngå tørr vinterhud. De har en mild og nydelig nøtteaktig smak, og jeg bruker de i smoothie, på toppen av yoghurt eller i salater. Prøv!

Lecithin

Dette produktet har jeg blitt så glad i. Jeg kan nesten ikke lage smoothie uten, fordi denne ingrediensen gir en så god fløyelsmyk og kremet konsistens. Den er rik på fettsyrer som gjør smoothien mer blodsukkervennlig og mettende. For oss ammende mødre er lecithin forresten supert for å forebygge brystbetennelse!

 

Hva er dine tips for en god og sunn start i januar? Del de gjerne med meg!

Husk at du får -20% rabatt på alle produktene hos SOMA.no da, når du handler og bruker koden naturligsunn20. Her kommer du rett til nettbutikken. 

Følg meg på FACEBOOKINSTAGRAM og SNAPCHAT @naturligsunn for daglig inspirasjon!

Legg igjen en kommentar