NATURLIG SUNN

Favorittskål:

Syrlig yoghurt med bær og masse snacks på toppen!

Jeg la ut bildet av dette måltidet på instagram igår, og skrev samtidig ned noen tips for å velge sunnere yoghurt. Velg alltid yoghurt naturell – ikke fruktyoghurter – og tilsette heller bær og/eller frukt selv. Du kan bruke friske eller tine frosne. Dette gir et så uendelig mye sunnere resultat! For det første er det ofte veldig lite tilsatt frukt eller bær i fruktyoghurtene, mens når du tar det i selv har du som regel i mer – og det er positivt, fordi spesielt bær er jo veldig næringsrikt! For det andre vil du få i deg flere næringsstoffer, blant annet fiber og antioksidanter! For det tredje smaker det jo mye mer, spesielt hvis du velger friske bær eller frukt som er i sesong.

Videre er yoghurt naturell uten tilsatt sukker – mange av fruktyoghurtene inneholder nemlig 3, 4, 5, 6 eller kanskje hele 7% tilsatt sukker! Det er en dessert, ikke et sunt frokost, lunsj eller mellommåltid hvis du spør meg. Yoghurt naturell er naturlig syrligere i smaken, så du kan heller søte selv med naturlig søtning i form av honning, lønnesirup eller for eksempel stevia. Bedre for blodsukkeret og kroppen!

Sukkeret er ofte tilsatt fordi yoghurtene er fettredusert! Når man tar bort fettet, tar man også bort smaken og må tilsette noe annet som smaker godt. Det er mye bedre med fett fra meieriprodukter enn tilsatt sukker, så velg alltid en naturlig helfet yoghurt. De feteste er tyrkiske og greske yoghurter med ca 10% fett. Disse er fastere i konsistensen, smaker mer og metter lengre. Mettede fettsyrer fra meieriprodukter har faktisk vist seg å redusere risikoen for å utvikle diabetes type 2, så det er ingen grunn til å velge lett her. Hvis du liker litt lettere konsistens kan du velge den vanlige yoghurt naturell, man må ikke velge tyrkisk eller gresk.

For at dette skal bli et fullverdig måltid for meg, har jeg i både cottage cheese og masse snacks på toppen. Jeg bruker kanel (ekte ceylon kanel) og har litt lønnesirup på toppen. Mmm!

Oppskrift på min favorittskål

4 ss yoghurt naturell

2 ss cottage cheese

1 ts ekte kanel

1 ts lønnesirup

1 ts gojibær

1 ss blåbær

1 ss bringebær

1 ts hampfrø

1 ts bipollen

4 hakkede valnøtter

2016-11-02-09-56-34-1

Legg igjen en kommentar