NATURLIG SUNN

Fluffy jordbærsmoothie

Jeg er så glad for at Rema 1000 nå selger økologiske bær fra Kolonihagen. Det er en av matvarene jeg ikke har kjøpt så mye økologiske av før nå, både fordi det ofte er dyrt men også litt vanskeligere å få tak i. Men, ikke nå lenger!

Hvordan går det med sukkerfritt januar? Jeg har klart meg overraskende bra denne uken, og det føles så godt. Nå kan jeg krysse av på den 7e dagen.

Denne smoothien har jeg laget til Tinius, men den passer jo også perfekt til oss voksne som en liten treat på kvelden. Her får du oppskrift på en fluffy og kremet smoothie laget av næringsrike ingredienser som metter og demper søtsug.

Oppskrift (4 porsjoner til baby, 2 porsjoner til voksen)

En håndfull jordbær (ca 10 små)

0,5 stk banan

2 dl eplejuice

2 dl kremet kokosmelk

2 ss kefir

2 ss havregryn

1 ss lecithin

1 ts chiafrø

1 ss kollagen (kan sløyfes)

1 dryss kanel

Banan og kokosmelk gir fylde. Lecithin binder fett og vann og gjør smoothien mer kremet. Bakteriene fra kefiren vil spise opp karbohydratene fra frukten og gjøre smoothien tykkere etterhvert som du oppbevarer den. Chiafrøene vil også binde væsken i smoothien og gjøre den tykkere etterhvert. Derfor syntes jeg det er fint å lage en litt større porsjon og la den stå i kjøleskapet 1 – 2 dager. Det er mye enklere å gi baby en tykkere smoothie, og jeg spiser den langsommere når jeg kan spise med skje istedenfor å drikke den. Det er naturlig sødme fra frukten, og litt kanel som balanserer blodsukkeret. Kollagen er et protein jeg tilsetter for å gjøre den enda mer mettende, men det kan sløyfes hvis du ikke har det tilgjengelig.

Ha alle ingrediensene i blendern, miks godt, og topp gjerne med for eksempel kakaobiter og gojibær. Nyt denne næringsrike og sukkerfrie snacken!

Følg meg på FACEBOOKINSTAGRAM og SNAPCHAT @naturligsunn for daglig inspirasjon!

Legg igjen en kommentar