NATURLIG SUNN

Gurkemeie – naturlig smertelindrende og betennelsesdempende

Har du hørt om gurkemeie?

Det knall gule krydderet som ofte brukes som en rimeligere erstatning for det eksklusive safran krydderet.

Det er roten på planten vi bruker og den kraftige fargen kommer blant annet fra virkestoffet curcumin som er en viktig antioksidant. Ofte omtales urten ved dette navnet.

Gurkemeien har en sitrusaktig, tørr men litt kraftig smak som kan minne om ingefær.

Urten kan mange virkninger, blant annet er den betennelsesdempende og smertelindrende, noe som jeg har fått god nytte av og derfor gjerne vil anbefale til dere. Jeg har hatt en del smerter i korsrygg/hofte/rumpe og og dette har rett å slett blitt mye bedre med doble doser gurkemeie. Gurkemeie har både en svak betennelsesdempenede og smertelindrende effekt. Jeg pleier også å bruke det mot magesmeter smerter i forbindelse med mensen. Rett å slett et mye bedre alternativ for kroppen enn ibux som bryter ned slimhinnene i magen og paracet som ikke er så bra for leveren.

Det finnes i tillegg ganske mange andre potensielle effekter av gukemeie;

Jeg har tidligere skrevet om dens avgiftende og rensende egenskaper i forbindelse med detox her.

Les mer om gurkemeie i urteleksikonet Rolv

Du kan kjøpe gurkemeie i kapselform på helsekost, og husk å kjøp et produkt der det også er tilsatt litt piperin (svart pepper) fordi dette øker opptaket av gurkemeien betraktelig (for eksempel «Fortomax» fra Nature Sunshine). Uten piperen blir ikke mer enn 1 – 2% gurkemeien absorbert. Jeg vil også anbefale å kjøpe økologisk for da er ikke krydderet bestrålt og virkestoffene er antageligvis bedre bevart. Bruk gjerne gurkemeie i maten også – det gir nydelig farge.

Anbefaler!

Legg igjen en kommentar