NATURLIG SUNN

Helt rå «ostekake»

Denne såkalte ostekaken er helt rå, dvs at den ikke er varmebehandlet. Den er vegansk, sukkerfri, glutenfri og melkefri. Et godt alternativ dersom man har matallergier men også hvis man har lyst til å prøv noe nytt, slik som jeg. Jeg laget denne til bursdagsfeiringen min, og mormor var i utgangspunktet skeptisk til en «kake» som ikke var stekt, men den ble godkjent av henne også 🙂

Oppskrift til en 24 cm rund kakeform:

Bunn

3 dl fettredusert mandelmel

10 dadler uten sten

25 g revet kokos

1/2 ts himalayasalt

25 g kokosolje

0,5 dl vann

Topp/ostekrem

50 g kakaosmør

200 ml kokosmelk

100 g usaltede cashewnøtter

1 ts rått vaniljepulver

30 dråper stevia med vaniljesmak

1 moden banan

2 ss yaconsirup

1 ss lucuma (kan sløyfes, men jeg hadde det i skapet)

1 ss sitronsaft

0,5 dl mandelmelk (eller annen plantemelk)

75 g kaldpresset kokosolje

Lag bunnen først: kjør dadlene i en food prosessor eller blender til en jevn masse. Smelt kokosoljen i et vannbad og miks alle ingrediensene sammen. Det blir ganske seigt så her kan det være greit å bare kna deigen med hendene. Den skal være fast men myk og seig. Fyll på med litt kokosolje hvis den blir for tørr. Finn frem en rund kakeform med 24 cm diameter og dekk bunnen med et bakepapir før du setter formen sammen. Smør kanten med kokosolje. Klem deigen ut i bunnen på formen og sett den i kjøleskapet, da vil den stivne.

Lag så toppen/ostekremen: Smelt kakaosmøret og kokosoljen i vannbad. Kvern cashewnøttene i en foodprosessor eller blender til mel. Bland sammen det tørre og rør dette godt sammen før du blander inn det våte (kokosolje, kakaosmør, kokosmelk, mandelmelk) og deretter moser bananen i blandingen. Kjør i en kjøkkenmaskin eller med en håndvisp til det har blitt en jevn masse som har blandet seg godt.

Ta formen ut av kjøleskapet og hell over ostekremen. Sett den tilbake i kjøleskapet inntil den skal serveres. Da pynter du med det du måtte ønske på toppen; kakaonibs, friske bær, tørkede bær, kokosmasse.

 

 

Legg igjen en kommentar