NATURLIG SUNN

Hjemmelaget sjokolade

Idag 13.september, er det den internasjonale sjokoladedagen! 

Benytt dagen til å lage enkel og sunn hjemmelaget sjokolade proppfull av antioksidanter og andre lykkefremmende stoffer! Her har du en enkel oppskrift på sjokolade. Den smaker fantastisk og har et mye høyere næringsinnhold enn vanlig fordi den inneholder mer kakao som ikke er varmebehandlet. Råkakao har et superhøyt innhold av antioksidanter i forhold til den som er varmebehandlet og bearbeidet. Råvarene kjøper du på helsekost eller iHerb. Bruk koden MEJ769 når du skal betale å få $5 i avlsag hvis du aldri har handlet der før. Bruk silikonformer som du kan kjøpe på helsekost, Cacas i Oslo eller andre steder som selger bakeutstyr. 

 
Basisoppskrift:
100 g kakaomasse
1 ts rått vaniljepulver

Så kan du tilsette akkurat hva du vil:

– kokosmasse eller kokoschips
– hakkede nøtter; pistache, cashew, para, macadamia, pekan, valnøtter
– tørket bær eller frukt; goji, tranebær, ananas, mango, mulbær, 
– hampfrø
– bipollen
– pekannøtter
– mandler
– himalayasalt
– revet appelsinskall eller presset appelsinsaft
– chillipulver
– revet ingefær
– kanel eller kardemomme
– peppermyntedråper
– rått lakrisrotpulver
Smelt kakaomassen og kakaosmøret i et vannbad (for å bevare næringsstoffene). Bland inn kokosblomstmelisen, vaniljepulveret og ønsket ingrediens. Hell blandingen i konfektformer og la det stivne i kjøleskapet. De må oppbevares kaldt, fordi det smelter i romtemperatur. 

4 thoughts on “Hjemmelaget sjokolade

  1. K

    Må jo også slenge inn en kommentar om at det er kjempe koselig å se at du anbefaler meg i margen her! 😉 Jeg skal gjøre det sammen med deg!
    Lykke til i bloggverden 😀

Legg igjen en kommentar