NATURLIG SUNN

Hva er hvetegress?

Nyskjerrig på hvetegress? Her får du en liten innføring.

Jeg har brukt litt forskjellig supermat, og liker blant annet chlorella godt, men ikke prøvd hvetegress før. Det tenkte jeg imidlertid at jeg skulle forsøke en periode nå.

Hvetegress er det unge gress-stadiet til hveteplanten, altså før planten utvikler seg til frøbærende hvetekornet som vi videre maler til hvetemel. Hvetegress er altså en grønn bladgrønnsak som faktisk er helt fri for gluten.

Hvetegress har et høyt fiberinnhold, men ferskt hvetegress er for tungt fordøyelig for mennesker til at den kan brukes direkte. Derfor gjennomgår planten en prosess hvor saften blir presset ut av planten. Etter pressingen går saften gjennom en skånsom tørkeprosess. Temperaturen holdes under 41 grader. Under denne prosessen blir saften beskyttet mot oksidasjon. Resultatet er et levende produkt som har bevart det aller meste av næringstoffene som finnes i den ferske plantesaften. Ved frysetørring eller oppvarming ville mange av enzymene og næringstoffene i saften gått tapt.

Det har en basedannende virkning på kroppen fordi det blant annet inneholder B vitaminer, samt mineralene kalsium, jern, magnesium, kalium og fosfor. Den grønne fargen indikerer at det er rikt på klorofyll som er rensende ved at det stimulerer til frigjøring og utskillelse av miljøgifter som vi naturlig får i oss og som lagres i fettvevet. Videre har det liten påvirkning på blodsukkeret på grunn av det lave innholdet av karbohydrater.

Det inneholder relativt mye protein pr 100 g (18 g), men vi spiser jo som regel ikke så mye av det om gangen. Omtrent halvparten av de 100 g er fiber som gjør godt for fordøyelsen. Det er faktisk en av de tilbakemeldingene jeg oftest får i helsekosten – at de som bruker hvetegress opplever at fordøyelsen fungerer bedre.

Bland 1 ts (så kan du øke til 1 ss etterhvert) i et glass med vann eller juice om morgenen før du spiser noe annet. På tom mage absorberes næringsstoffene best.

BOTTOMS UP!

2015-02-01 10.25.27

Og ja, det smaker grønt. Men det er fordi det er et 100% rent, uprossesert hvetegress dyrket uten sprøytemidler, og ikke tilsatt fargestoffer, smakstilsetning eller andre syntetiske tilsetningsstoffer. Purasana hvetegress finner du her, eller i helsekost.

PS. Akkurat nå er det tilbud i flere LIFE butikker hvertfall, der du får med en gratis blender og oppskriftshefte ved kjøp av Purasana produkter for mer enn 500-, kr.

 

 

 

Legg igjen en kommentar