NATURLIG SUNN

Hvorfor velge naturlig hudpleie?

Mange lurer på hvorfor man skal kjøpe produktene sine på helsekost istedenfor parfymeri? Vel, her får du hvertfall 7 gode grunner.

Naturlig VS konvensjonell hudpleie

Skjermbilde 2015-11-15 kl. 16.06.05

Mineraloljer utvinnes fra råolje, og er således en lite bærekraftig ressurs. Det er en «død» olje uten naturlige antioksidanter eller fettløselige vitaminer. I tillegg kan mineraloljer tette igjen porene, og virke uttørrende på huden over lengre perioder. Den klassiske babyoljen er ren mineralolje. Jeg ville heller brukt Weleda sin babyolje som er basert på 100% sesamolje. En kjempefin olje for sår hud.

Emulgatorer er stoffer som binder sammen fettsyrer og vann og gir en smoothere konsistens til produktet. Fettsyreglyseridene som brukes i naturlig hudpleie utvinnes fra planteoljene. PEG på den andre siden har blitt beskyldt for å inneholde karsinogener.

Karragen utvinnes fra tang og er et tilsetningsstoff du også finner i mat.

Mange blir skeptiske når de ser at produktet blir tilsatt alkohol, men dette er faktisk ikke uttørrende i mindre mengder, helt nøyaktig <26%. Weleda bruker for eksempel mindre enn 10% alkohol i sine produkter. Det er et effektivt konserveringmiddel og brukes også ofte til å ekstrahere de aktive fettløselige stoffene i planter som brukes i produktet. Parabener kan i motsatt fall virke allergifremkallende – dets nye erstatning MI også.

Naturlige eteriske oljer inneholder alle de naturlige stoffene som finnes i oljen, mens syntetiske eteriske oljer ofte kun inneholder det stoffet som gir lukt. Disse syntetiske stoffene kan virke irriterende og fremkalle allergi.

Det finnes også noen ingredienser som det ikke er mulig å øko-sertifisere, for eksempel vann, alkohol og bivoks.

Vær også oppmerksom på forskjellige måter å sertifisere økologisk hudpleie på: NaTrue har for eksempel 3 nivåer, mens Eco Cert kun har 2 nivåer.

En av mine favoritter, som kan brukes overalt på kroppen;

Legg igjen en kommentar