NATURLIG SUNN

Kakao med ekstra energi

Det er lørdag og jeg er på Geilo. Jeg har akkurat gått en tur på fjellet med svigermor og det er gråkaldt som hallingene sier. Tid for kakao sier jeg, og jeg er småsulten. Dermed koker jeg sammen med kakao og har oppi litt ekstra fett. For fett gir energi og det er det jeg trenger når jeg er sulten. Jeg bruker kokosolje og lecithin. Lecithin er fettsyrer fra soyabønner, og fungerer som en emulgator. En emulgator binder fett og vann sammen og det gir en mer kremet konsistens. Perfekt i kakao!

Oppskrift (til en stor hyttekopp)

4 dl økologisk havremelk

2 ss rått kakaopulver

2 ss kokosblomstsukker

2 ss lecithin

1 ts kokosolje

1/2 ts ekte vaniljepulver

0,5 dl kremfløte

Varm forsiktig opp til det er for varmt å stikke lillefingeren nedi. Det er ingen grunn til å koke kakaoen – da ødelegger du verdifulle næringsstoffer og brenner deg på tunga. Pisk krem og ha på toppen. Topp med litt kokosmasse og kakaonibs (men dette var mest for bildets skyld) og ha en god lørdag!

2015-10-10 16.08.15

 

4 thoughts on “Kakao med ekstra energi

  1. Thea Post author

   Hei Maren! Det er ikke noe problem å bruke lecithin i varm mat som supper, sauser eller f eks kakao da fettsyrene tåler varme. Det fungerer som en emulgator i varm mat også ved å binde fett og vann og gi en rund og kremet konsistens. Jeg har selv fått tipset fra en som jobber i Supernature 🙂 Klem Thea.

 1. maren

  det er jo supert, skal definitivt prøve det i kakao. Forresten, vet du om råkakao inneholder koffein? to ganger når har jeg drukket det på kvelden og sliter med å få sove etterpå.

  1. Thea Post author

   Ja, det inneholder litt koffein og andre stoffer som kan gjøre deg våken. Kanskje det er bedre å drikke tidligere på kvelden og drikke en urtete på kvelden? Kamille, lavendel eller melisse er fine teer å drikke på kvelden! Klem T.

Legg igjen en kommentar