NATURLIG SUNN

NATURLIG SUNN KØBENHAVN GUIDE

Hei!

Akkurat kommet hjem etter et par dager i deilige København for å feire bryllupsdag. Til tross for litt lite tid, utålmodig baby og en mann som ikke akkurat er interessert i grønne smoothies og rå kaker, fikk jeg med med noen av favorittene mine i byen. Her får du de + et par andre tips hvis du vil navigere deg rundt i byen og handle å spise sunt 🙂

I Torvhallerne på Nørreport finnes det flere boder som selger fresh mat du kan spise der eller ta med.

Palæo, Fresh Market, Vita Boost og Homemate som fikk prisen «Byens Bedste take Away 2017» er steder jeg liker. Førstnevnte serverer steinalderkost (ikke sukker, korn eller meieriprodukter), de andre juice, smoothies og salater.

Mathallen i København

I kjelleren på kjøpesenteret «Magasin» har det nylig åpnet et islandsk konsept som heter «Gló» som serverer økologisk og lokal mat etter konseptet «du blir hva du spiser». Jeg fikk ikke tid til å besøke det nå, men det står på «to-eat» listen ved neste besøk.

I København opplever jeg at det er en helt annen kultur enn i Oslo for det å gå ut å spise frokost. Det er så mange koselige cafèer som serverer «morgenmad» og brunsjtallerkner. Denne gangen spiste vi på «Social» som ligger fint til ved Dronning Louises bro på Nørrebro.

 

De fikk tildelt prisen «Byens Bedste Cafè 2017». Nydelig kaffe, og sjekk den herlige frokosttallerknen! Denne holdt til middag for å si det sånn.

Gode alternativer er «Fars Dreng» som vant prisen for «Byens Bedste morgenmad/brunch 2017», «Mad og Kaffe» for instagram-vennlig meny, «Kaf Bar 9″ for øko mat eller «Grød» hvis du kan like det. Hvis du vil ha en helt rå frokost kan jeg anbefale «42 RAW» eller «SimpleRAW«, begge ligger i indre by.

Følg forresten @breakfast_cph på instagram for mer inspo!

«Emmerys» og «Meyers Bageri» serverer hhv øko og bæredyktige bakevarer hvis du har lyst på godt brød eller noe søtt bakverk.

 

Tidligere «Urtehuset» har nå blitt til «Helsam«, og her finner du byens største utvalg i helsekost, og en liten koselig cafè i butikken.

Bilde fra Helsams nettside.

Litt lengre oppe i samme gate finner du «Green Skin» som har godt utvalg av økologisk kroppspleie, samt utfører hudbehandlinger.

I superkoselige Grønnegade finner du Danmarks største økologiske parfymeri, Pure Shop.

Hvis du vi ha tips til andre koselige gater å traske i, kan jeg anbefale Elmegade og Guldbergsgade (krysser hverandre) på Nørrebro. Her finner du mange fine butikker og spisesteder. Her ligger blant annet «Kiin Kiin», som er den eneste thai restauranten utenfor Asia som har fått michelin stjerne. Hvis du er glad i thai mat, er dette en matopplevelse! De har et rimelig takeaway sted i kjelleren på samme sted, og et nyåpnet «Kiin Kiin Bao Bao» på Vesterbro som vi spiste på nå. De fikk prisen for «Byens Bedste på budget 2017», og kan absolutt anbefales! Ellers må jeg alltid innom «Sticks`n`Sushi» for ande-maki med goma dressing. Det er typisk dansk med and, og denne komboen er bare så utrolig god!

Tips; sjekk ut aok.dk for restaurantanmeldelser og anbefalinger.

«Bio Mio» i Kødbyen er uformelt og serverer øko sesongbasert mat, «Neighbourhood» i Istedgade serverer øko pizza og coctails. Skal du ha nattmat på veien hjem finnes det faktisk en økologisk pølsevogn, DØP, på Købmagergade 😉

Jeg håper du har fått noen naturlig-sunne København til din neste tur. Tips meg gjerne dersom du har noen favoritter!

Klem fra Thea

 

 

 

Legg igjen en kommentar