NATURLIG SUNN

Kokoslapper

Disse gode lappene kan spises til frokost, lunsj eller kvelds. De er rike på proteiner, fettsyrer og fiber men inneholder nesten ikke karbohydrater. Jeg har laget de i forbindelse med verdens diabetes dag som markers imorgen, fredag 14. november. Jeg skal stå på stand på klinikken jeg jobber, Bryn Medisinske Senter og snakke om kosthold ved diabetes. I og med at diabetikere må passe på blodsukkeret (som først og fremst påvirkes av karbohydrater) passer disse lappene perfekt.

Disse er inspirert av kokoslappene til Funksjonell Mat, men jeg har byttet ut melk med vann for å gjøre den enda mer allergivennlig. Denne oppskriften er sukkerfri, glutenfri og melkefri.

Oppskrift til 12 små lapper

4 økologiske egg

4 ss sukrin gold

4 ss kokosmel

1 ts fiberhusk

1 ts himalayasalt

1/2 ts ceylon kanel

1 dl vann

Økologisk kokosolje til steking

Pisk eggene, og tilsett sukrin gold mens du fortsetter å piske. Deretter tilsetter du mel, fiberhusk, krydder og vann gradvis mens du fortsatt pisker. La røren stå i 10 minutter slik at fiberhusken får bundet røren sammen. Varm opp en stekepanne til middels varme og stek lappene i kokosoljen. Ha 1 ss røre til 1 lapp. Vær tolmodig når du steker slik at de blir gjennomstekte og gyllene i fargen. Server med litt for eksempel revet kokos, epleskiver, bær og kefir.

Legg igjen en kommentar