NATURLIG SUNN

Lakriskuler

Har dere smakt ROO eller GET RAW baren med lakris? Det er en av mine favoritt snackser, og her har jeg fosøkt å lage noe tilsvarende selv. Dette kan spises som sunt godis, på tur eller som et mellommåltid.

Oppskrift (gir ca 20 – 25 små kuler)

100 g usaltede cashewnøtter

50 g mandelmel (med fett)

60 g havregryn

200 g dadler

45 g kokosolje (ca 6 – 8 ss med flytende olje)

1 ts ekte vaniljepulver

1/4 ts himalayasalt

4 ts lakrisrotpulver

5 dråper anisessens

Hvis dadlene er litt tørre eller harde (de soltørkede er ofte litt tørrere) kan du bløtlegge de i ca 20 minutter før du skal bruke de. Jeg kjørte først cashewnøtter til mel i en blender/food prosessor og hadde i havregryn, mandelmel, vanilje, salt og lakrisrotpulver. Bland dette godt. Jeg tok deretter dette ut av blenderen/food prosessoren og kjørte dadlene alene til en jevn klebrig masse. Smelt kokosoljen i et vannbad, og ha i denne og anisessens i daddelmassen. Bland så sammen melblandingen og daddelmassen til en jevn deig. Trill kuler i den størrelsen du ønsker og oppbevar de kaldt.

2016-06-01 09.47.21

4 thoughts on “Lakriskuler

    1. Thea Post author

      Kanskje 20 min? Rullingen av kulene er det kjedeligste syntes jeg, og det som tar tid. Du kan jo lage de litt større, og så dele de med kniv når de blir fastere etter noen timer i kjøleskapet. Da tar det kortere tid! T.

Legg igjen en kommentar