NATURLIG SUNN

Mektig magevennlig og glutenfri pai

Det skulle visst en sen sommerferie til for at jeg skulle klare å produsere et blogginnlegg igjen. Min optimistiske plan er å klare det også i ukene fremover, selv om november og desember byr på de mest hektiske dagene for meg i butikken jeg jobber.

Denne paien metter godt, fordi det er mye proteiner og fettsyrer i den. Egg, bacon, fetaost og grønnsaker bidrar med mange nyttige næringsstoffer. Denne kan du servere varm eller lunken og restene kan brukes til lunsj dagen etter. Den er magevennlig (lav FODMAP, hvis du dropper rødløken eller bytter den ut med den grønne delen av vårløken) og glutenfri.

Oppskrift

Paibunn

100 g ekte smør

100 g sesammel

100 g bokhvetemel

1 ss fiberhusk

1 dl vann

Romtemperer smøret før du skal bruke det. Bland fiberhusk og vann sammen og la det stå i ca 10 minutter. Da vil fiberet binde vannet og du får en geleaktig masse. Smuldre smøret sammen med melet og bland sammen med fiberhusken. Elt dette godt sammen.

La paideigen stå i kjøleskapet i 10 min, mens du smører en rund paiform med litt smør. Legg så deigen mellom to lag med bakepapir og kjevle den ut – det gjør det hele enklere og mindre tidkrevende. Trykk den deretter ut i paiformen, og få den så tynn som mulig. Det er saftigere med mindre paibunn og mer innhold!

Stikk hull i paibunnen med en gaffel, og forstek paibunnen på nederste rille i ovnen på 200 grader.

Ingredienser

8 egg

100 g bacon

100 g fetaost uten lake

Noen kvaster brokkoli

2 ss oliven

To håndfuller spinat

8 ringer med paprika

8 ringer/skiver med rødløk

1 ts gurkemeie

Havsalt og pepper

Timian (fersk eller tørket)

Pisk eggene og bland inn gurkemeie – det smaker ingenting men er et næringsrikt krydder proppet med antioksidanter og bitterstoffer som styrker immunforsvar og fordøyelse.

Forstek bacon i ovn eller stekepanne, og klipp det i mindre biter når det er klart.

Del grønnsaken i mindre biter, smuldre fetaosten og ha alt oppi paibunnen når den er ferdig stekt.

Ha på krydder havsalt, nykvernet pepper og timian.

Hell over eggene.

Stek paien i 30 min på nederste rille. Jeg syntes ofte at brokkolien kan få brente busker så følg med på det hvis de stikker opp.

Nyt!

2016-10-16-11-51-22

Legg igjen en kommentar