NATURLIG SUNN

Næringsrik og lettfordøyelig quinoagrøt til baby

Denne laget jeg til baby T i helgen og mange har etterspurt oppskrift. Visste du at quinoa er en fullverdig plantekilde til protein? Det finnes såkalte essensielle aminosyrer (byggesteinene til proteinene), som vi må ha tilført via kosten fordi kroppen ikke kan lage disse selv. Animalske matvarer som egg, fisk og kjøtt er gode kilder til disse essensielle aminosyrene, og det finnes veldig få ikke-animalske matvarer som inneholder det samme. Quinoafrøet er en av disse! Dette lille frøet er næringsrikt, glutenfritt og lettfordøyelig når man behandler det riktig. Det har nemlig et litt hardt ytre skall som naturlig er med på å beskytte frøet, men dette mykner opp når man bløtlegger det, koker eller kverner det.

Her har jeg brukt Sana Bona sin quinoa som er litt mer klebrig i konsistensen og dermed perfekt å lage grøt av. Den trenger kun 5 – 10 minutter tilberedning.

Oppskrift (1 porsjon)

0,25 dl quinoa

1 ts kokosolje

1 eggeplomme

0,5 ts ceylon kanel

0,5 stk banan eller 2 aprikoser (jeg har testet begge varianter i helgen)

1 ss revet eller finhakket eple

Start med å måle opp og skylle quinoaen godt under lunkent rennende vann, i to omganger. I skallet på quinoaen sitter det nemlig noen såpestoffer som kalles saponiner, som også er med på å beskytte frøet i naturen. Kok opp etter anvisning og rør inn eggeplomme, kokosolje, kanel, banan/aprikos og eple. Hvis du syntes at den blir litt vel klebrig i konsistensen tilsetter du litt mer kokosolje eller vann. Avkjøl til passende temperatur før du serverer.

 

Legg igjen en kommentar