NATURLIG SUNN

Rawtella

Sjokoladepålegg uten sukker og bearbeidede planteoljer, med med næringsrike nøtter, naturlig søte dadler og stabile fettsyrer fra kokosolje. Dersom du ikke tåler hasselnøtter kan du bytte ut med for eksempel mandler eller cashewnøtter. Jeg har brukt hasselnøtter fordi det minner meg om nugatti. Det er lurt å prøve å få av så mye som mulig av skallet på hasselnøttene fordi de er relativt bittert. Rist de i stekeovnen i ca 20 min på 125 grader, så faller mesteparten av av seg selv. Gni av resten med et rent kjøkkenhåndkle. Bløtlegg gjerne dadlene i litt varmt vann i 10 minutter før du skal bruke de – spesielt de soltørkede kan være litt tørre og harde.

Oppskrift:
150 g avskallede hasselnøtter
4 ss rått kakaopulver
150 g stenfrie dadler
1 ts ekte vaniljepulver
8 ss smeltet kokosolje
1 ss steviosa
1 ts himalayasalt

Bland sammen det kakao, stevia, vanilje og salt. Smelt kokosoljen i vannbad og ha den i en blender sammen med dadlene. Kvern dette til en jevn masse. Ta ut daddelmassen, og kvern deretter hasselnøttene i blendern til de blir til mel eller begynner å skille ut litt olje (ca 5 min). Vend alt godt sammen med en slikkepott. Hvis deigen er seig kan du bruke hendene.

Fordel i glass og oppbevar i kjøleskapet. Denne porsjonen fordelte jeg i disse to små glassene. Den stivner og blir litt hard i kjøleskapet på grunn av kokosoljen, så det kan være lurt å ta den ut litt før den skal serveres.

 

Legg igjen en kommentar