NATURLIG SUNN

Hvordan forberede seg til en måned med mindre sukker i kostholdet

Godt nytt år alle sammen! 

 

Er dere klare for en fresh start på 2018? Idag starter sukkerfritt januar 2018. Det blir så deilig å bytte ut julekaker og konfekt med å fokusere på å fylle på med næringsrike og smakfulle råvarer som gjør at vi holder oss sunne, sterke og friske!

Yes. Er du klar? Hvordan skal du forberede deg til en måned med mindre sukker? Hvordan takle søtsug og fysenhet?

Her kommer mine aller beste tips!

  • Rydd unna fristelser hjemme: legg alt i en pose innerst i det øverste kjøkkenskapet, eller gi det bort til noen andre som setter pris på det.

 

  • Lær deg å lese innholdsfortegnelser: er det flere skjulte sukkerkilder i husholdningen? Typiske sunne matvarer som yoghurt og frokostblanding inneholder OFTE sukker. Snu på pakningen og les hva den inneholder. Ingrediensene står i synkende rekkefølge og hvis sukker er en av de tre første ingrediensene vil jeg si at det er en ren sukkerbombe! Neste gang du handler velger du produkter uten tilsatt sukker i ingredienslisten.

 

  • Ta tilskudd av krom: hvis søtsuget vanligvis er påtrengende kan krom bidra til å vedlikeholde et stabilt og normalt nivå av glukose i blodet (blodsukker). Mindre svingninger i blodsukkeret gir mindre søtsug.

 

  • Kjøp inn sunnere alternativer: frisk frukt, tørket frukt, grønnsaker du kan kutte i staver, frosne bær du kan bruke i yoghurt og i smoothie, og nøtter er snacks du kan ha tilgjengelig som et mellommåltid eller dessert når du blir sulten eller fysen på noe.

 

  • Bruk kanel på maten: 1 – 1,5 g kanel daglig i 40 dager skal i følge forskning være med på å senke blodsukkeret. Husk å velge ekte ceylon kanel, les mer om hvorfor her. Bruk kanel i smoothie, yoghurt, på frukt eller i kaffen.


  • Drikk et glass vann med 1 ss eplecidereddik før hovedmåltidene: det gir surere mageinnhold, og langsommere tømming av magesekken noe som gir mer stabilt blodsukker og mindre søtsug.

 

  • Kjøp ekte vaniljepulver: og bruk det i smoothie, på yoghurt eller i kaffen. Det gir en fantastisk rund og mild sødme men er ikke tilsatt sukker slik vaniljesukker er.

 

  • Ha alltid en god fettkilde i hovedmåltidene: f eks 1 ss olivenolje på salaten eller 1 ss smør på grønnsakene. Fett gir nemlig også langsommere tømming av magesekken.

 

  • Kjøp drops av ekte rå lakris: så har du noe å suge på hvis det trengs. Lakris er nemlig ganske så naturlig søtt. Det har en kraftig smak men er helt uten sukker!

 

  • Drikk en kopp med urtete på kvelden: min favoritt er lakris og peppermynte te eller chai med vanilje. Begge disse har naturlig sødme fra hhv lakris og vanilje.

Håper dette var noen motiverende tips du kan ta med deg for å klare å gjennomføre den sukkerfrie måneden. Og, hvis du har et supertips for å takle søtsug så setter jeg stor pris på hvis du vil dele med oss!

Følg meg på FACEBOOKINSTAGRAM og SNAPCHAT @naturligsunn for daglig inspirasjon!

2 thoughts on “Hvordan forberede seg til en måned med mindre sukker i kostholdet

Legg igjen en kommentar