NATURLIG SUNN

Spis sesongbasert!

Maten vokser i ulike sesonger – selv om vi, takket være drivhus og import, er vant til å få tak i det vi ønsker til hvilken som helst årstid. Jeg tenker ikke alltid over det selv, men har ved et par anlednigner i det siste fått førespørsel om multer fra turister som kommer innom meg på jobb. Det er en typisk sesongvare!

Hvis du velger mat som er i sesong er den som regel lettere å få tak i. Som en bonus har den bedre smak og er billigere. Hvis du i tillegg velger lokale sesongvarer velger du mer miljøvennlig fordi det ikke trenger så lang transport.

Nå i sommer er blant annet følgende matvarer i sesong: 
Grønnsaker: stangsellergi, løk, gulrot, kålrot, agurk, purre, hodekål, spisskål, salater, blomkål, brokkoli, poteter, spinat, tomat, squash og paprika
Frukt: plomme, nektarin, aprikos, mango, melon, eple
Bær: bringebær, jordbær, morell, blåbær
Fisk: laks, steinbit, kveite, makrell, østers, krabbe

Se også denne sesongkalenderen på Meny sin hjemmeside. Få gode tips hos både Bama og opplysningskontoret for frukt og grønt for gode tips til hva du kan bruke sesongens råvarer til.
Da jeg bodde i Danmark fant jeg denne fine oversikten på butikken, og jeg har fått tak i noe lignende fra Bama sine inspirasjonsaviser som jeg har plukket med meg fra matbutikken. Flere av matvarene som er i sesong nå i sommer er også sesongvarer utover høstmånedene så la deg inspirere!
2013-09-22 18.07.30-1

2 thoughts on “Spis sesongbasert!

    1. Thea Post author

      Hei Tone! Tusen takk for hyggelig tilbakemelding, det settes pris på! Ha en fin dag. Klem Thea

Legg igjen en kommentar