NATURLIG SUNN

Sukkerfri snacks: mine favoritter

REKLAME – samarbeid med Soma

Det er fortsatt sukkerfritt januar, så jeg har måttet finne frem mine egne tips til sunn snacks istedenfor smågodt og sjokolade i helgen. Jeg har også fått plukke ut litt digg hos SOMA.no som har veldig mye godt. Jeg klarer meg ganske bra på sukkerfritt januar altså, det finnes veldig mye digg man kan gomle på som er helt uten tilsatt sukker. Dessuten endrer søtsmaken seg når man utelukker sukker og kunstig søtning fra kosten. Hos SOMA.no får du -20% på rabatt på det du handler hvis du bruker koden naturligsunn20Klikk her for å komme til nettbutikken.

Under finner du sunn og blodsukkervennlig snacks basert på rene råvarer som tilfører kroppen din nyttige næringsstoffer. Dette kan nyte hver eneste dag hvis du vil!

Eple i båter med cashewnøttsmørDette er kvernede cashewnøtter, helt uten sukker og salt. SÅ godt! Det er forresten også veldig godt med både pære og peanøttsmør.

 

Amerikanske blåbær. Elsker de!

 

Tørket mango. Perfekt balanse mellom søtt og syrlig. Jeg får virkelig helt hang-up og kan spise en pose i slengen.

 

Cashewnøtter, pistasje- og makadamianøtter er mine favorittnøtter!

 

Gulrot og agurk i staver, med hjemmelaget rømmedipp. Bruk helfet rømme og Urtekram sitt All round Krydder for en «holiday» variant helt uten sukker.

 

Tørkede gojibær, morbær, og inkabær. Dette er en litt mer eksotisk blanding av bær som jeg ofte pleier å ha med som turmiks. Digg med noe annet enn rosiner liksom, og barna kan også fint spise disse! Helt uten tilsatt sukker.

 

Lag en tallerken med litt forskjellig snacks. Mitt tips er å ta det ut av emballasjen, skjære det opp og kanskje dandere det litt fint på tallerkenen. Det ser frest og fristende ut og du får følelsen av at det er en okei porsjon.

 

Popcorn som du popper selv. Da unngår du herdet transfett som mikropoppen ofte er badet i. Bruk isteden COCOSA pure kokosolje som tåler steking på høy varme.

Hva er din favorittsnack? Del gjerne med meg hvis du har noen gode tips!

Husk at du får -20% rabatt på alle produktene hos SOMA.no da, når du handler og bruker koden naturligsunn20. Her kommer du rett til nettbutikken. 

Følg meg på FACEBOOKINSTAGRAM og SNAPCHAT @naturligsunn for daglig inspirasjon!

 

7 thoughts on “Sukkerfri snacks: mine favoritter

 1. Silje

  Hei! Jeg har hatt et sukkerfritt kosthold i vel tre år nå. Grunnen er at jeg har tatt for mye antibiotika i perioder av livet og endt opp med sopp i kroppen. Jeg opplever stor bedring uten sukker i kosten. Det jeg likevel merker er at kroppen min reagerer likt på vanlig sukker og sukker fra bær og frukt og unngår derfor endel frukt med mye sukker. Det jeg lurer på er im ikke kroppen reagerer likt på sukker uansett om det kommer fra hvitt tilsatt sukker eller fruktsukker? Og hvis så, bør man ikke være forsiktig med alle former for sukker hvis man vil redusere mengden sukker i kosten sin? Vennlig hilsen Silje

 2. Thea Post author

  Hei Silje. Jeg vet at mange med soppovervekst også reagerer på (større eller mindre mengder) frukt og fruktsukker. Bær har generelt lite sukker/karbohydrater, og bør kunne inkluderes i moderate mengder. Glukose og fruktose metaboliseres forskjellig i kroppen når det er absorbert i tarmen, og kan også oppføre seg forskjellig i tarmen. Noen reagerer f eks på søte frukter der det er mye fruktose ift glukose (f eks IBS pasienter), og noen har det som kalles fruktosemalabsorpsjon.

  Jeg ville begrenset mengden tilsatt hvitt sukker, kunstig søtning, sukkeralkoholer, naturlig søtningsalternativer og frukt ja, spesielt i perioder. Det er selvfølgelig rom for å inkludere noe av og til, men her må man nesten prøve seg litt frem på hva man tåler av typer og mengder (eventuelt få individuell kostveiledning og hjelp til det).

  Nå kjenner jo ikke jeg til noe mer om hvordan plagene i kroppen utarter seg hos deg (og jeg forventer ikke at du skal legge igjen det her..), men håper det gav deg noen svar.

  Klem fra Thea

  1. Silje

   Tusen takk for svar! Jeg har prøvd meg frem over lengre tid og vet for eksempel at jeg tåler honning i små mengder, større mengder blåbær og små mengder bringebær. Når det gjelder jordbær og appelsin/eple/ananas/mango/druer etc må jeg bare spise svært små mengder av og til. Det er også perioder det jeg er veldig forsiktig med brød og andre karbohydrater som ris/potet og pasta, da jeg kan reagere på dem som med sukker. Etter jeg har begynt å ta tilskudd av kollagen synes jeg å merke en bedring, men det kan fortsatt gå opp og ned. Veldig spennende med kunnskap om kosthold. Takk for en nyttig blogg 😊

   1. Thea Post author

    Så bra. Man må neste prøve seg litt frem. Bringebær og blåbær er noen av bærene med lavest karnohydratinnhold. Sjekk Kostdoktoren sine illustrerte guider til karboinnhold i bær, frukt og grønnsaker – det er supre. Har du vært innom en helsekost for litt veiledning på andre nyttige kosttilskudd for å drepe sopp og styrke tarm? Kollagen er et supert tilskudd/matvare 🙂

    1. Silje

     Jeg bruker av og til olivenbladekstrakt om jeg føler behov, og tar daglig tilskudd av gode magebakterier (multidophilus er den jeg liker best hittil). Har fått hjelp/behandling ved Balderklinikken to ganger og følger råd derfra, men det er likevel litt prøving og feiling! Takk for tips om kostdoktoren, skal sjekke den!
     Silje 😊

     1. Thea Post author

      Olivenbladekstrakt er fint og oreganoolje er veldig bra. Kokosolje har også soppdrepende egenskaper. BioCare har også noen spesifikke produkter mot sopp. Lykke til Silje!

Legg igjen en kommentar