NATURLIG SUNN

Supermat: moringa

Sponset produkt

Har du hørt om moringa? Det blir også omtalt som «mirakeltreet»!

I helsekosten er det flere som har spurt etter dette og nå har vi fått inn moringa i pulverform. Det er blader fra moringa-treet som er skånsomt tørket og pulverisert. Det passer perfekt å ha i smoothier eller i grønne supper!

Moringa inneholder over 90 gunstige næringsstoffer, og noen kaller det for den mest bioaktive planten på jorden. Den inneholder omega-3-6-9 i riktig forhold, samt alle de essensielle aminosyrene. Det er en god kilde til både alpha- og betakaroten, alle B vitaminene, og i tillegg vitamin C, D, E, og K. Vi finner også høyere innhold av flere mineraler som jern, kalsium og kalium.

Det utropes som et av de viktige matvarene i kampen mot sult, fordi det tåler tørre og varme strøk, samtidig som det er stappfullt av nyttige næringsstoffer. I tillegg vokser det raskt, opptil 3,5 meter på en sesong. I tillegg kan flere deler av treet spises: fra frø til blader. På forskning.no har frøene fra moringa treet blitt omtalt som et middel for å rense drikkevannet fra parasitter. Tradisjonelt har det blitt brukt mot blant annet betennelser, hud-, og fordøyelsesbesvær.

2015-03-27 09.21.49                          2015-03-30 10.26.29
Moringapulveret har en mild smak tiltross for sin grønne farge, og kan minne litt om spinat. Her har du eksempel på en smoothieoppskrift:

1 håndfull grønnkål

1/4 agurk

2 dl kokosvann2015-03-29 22.28.46

1 ss frisk ingefær

1 ss moringapulver

1 ss hampprotein

1 ss hampfrø

1 ss lucuma

Miks i blender og nyt!

Du får tak i ingrediensene i din Life helsekost!

One thought on “Supermat: moringa

  1. Pingback: Join the Aduna world! | NATURLIG SUNN

Legg igjen en kommentar