NATURLIG SUNN

Ferske vårruller med spicy chutney

Endelig fikk jeg prøvd meg på ferske vårruller! Så godt!!

Beregn ca 4 – 5 vårruller per person, men det kommer vel alltid på an hvor sulten man er, hva man har inni rullen, og om man har noe tilbehør. 

Oppskrift

Rispapir ark (1 ark pr rull)

Andefilet (jeg brukte ca 300 g)

Gulrot

Agurk

Paprika

Stangselleri

Avokado

Mango

Frisk koriander

Salt

Pepper

Forvarm stekeovnen til 150 grader. Skjær ruter i fettet på andefileten, og ha på salt og pepper på begge sidene av fileten. Legg andefileten med fettsiden ned i en tørr stekepanne, og stek på medium høy varme i ca 6 – 8 minutter. Fettet smelter og fungere som stekefett. Deretter snur du fileten og steker videre i ca 2 minutter på den andre siden også. Legg så fileten i en ildfast form, og stek fileten videre i stekeovn til den har kjernetemperatur på ca 55 grader. La den hvile før du skjærer i skiver rett før servering. Ta vare på andefettet og bruk det i chutneyen!

Skjær grønnsakene i tynne, tynne strimler. Du kan gjerne steke de raskt i litt kokosolje hvis du vil ha grønnsakene litt mykere, men jeg spiste de rå og syntes det går fint når de er såpass tynne.

Chutney

2 sjalottløk

2 ss sitrongress (jeg brukte syltet fra glass fordi jeg ikke fant ferskt)

4 fedd hvitløk

1 stor tommel frisk ingefær

4 ss glutenfri soyasaus

4 flate ss kokosblomstsukker

2 ss gurkemeiepulver

1 ss knust spisskummin

1/2 ts cayennepepper

1 neve hakket frisk koriander

Stekefettet fra anden

Hakk sjalottløk, sitrongress, hvitløk og ingefær og stek det mykt i fettet fra anden. Bland sammen soya, kokosblomstsukker, krydder og frisk koriander. Bland deretter alt sammen og bruk en stavmikser for å få en jevn saus.

 

Legg rispapiret i en bolle med vann i ca 15 sekunder (det står på pakningen) og brett de ut på et rent kjøkkenhåndkle. Legg på grønnsaker, kjøtt og chutney og rull sammen.

 

Legg igjen en kommentar