NATURLIG SUNN

Vil du være litt mer miljøvennlig?

Jeg er stadig i utvikling på det miljøvennlige området, og dette er noen av tingene jeg byttet ut i det siste:

HUMBLE BRUSH

Disse tannbørstene er laget av bambustre, som er en tresort som vokser meget fort, samt komposterbar nylon. Et mer miljøvennlig alternativ til de mange plasttannbørstene som vi kaster i løpet av året. Bonus at den er så søt da!

COFFEESOCK

Et gjenbrukbart filter i økologisk bomull. Det skal holde i flere år, og ca hver måned koker man det rent for fettstoffer fra kaffebønnene. Det skal lage akkurat like god kaffe som med papirfilter!

BEE WRAP

Disse har jeg allerede brukt en stund, og jeg digger de. De er et gjenbrukbart alternativ til plast-, og aluminiumsfolie. De er laget av økologisk bomull som er satt inn med bivoks. Bivoksen er naturlig antibakteriell og gjør den litt stivere slik at du kan brette det rundt matvaren eller bollen. Disse holder i ca 1 – 1,5 år. De holder spesielt avokado mye finere og grønnere enn plast og alu folie! Du kan pakke inn for eksempel grønnsaker, frukt, ost og brødskiver, men det skal ikke brukes til kjøtt.

GLASSFLASKE

Jeg har kjøpt en drikkeflaske i glass. Glass er nemlig det aller tryggeste materiale å oppbevare mat og drikke i, fordi det ikke lekker inn skumle partikler i maten. Fra plast kan det for eksempel lekke inn hormonforstyrrende stoffer, og det er derfor det ikke anbefales å bruke engangsemballasje til å oppbevare mat i (f eks brusflasker eller iskrembokser). Ta heller vare på tomme tomatpurè-, og syltetøyglass og oppbevar all mat i kjøkkenskapene i glass istedenfor plast! Jeg pakker alltid ut maten fra plasten og heller det over i et tomt glass før jeg setter det i tørrvareskapet.

Produktene får du kjøpt i helsekostbutikker, små lokale matvarebutikker med fokus på økologi og nettbutikker, blant annet har beeorganic.no godt utvalg!

Hva er ditt beste miljøvennlig tips?

3 thoughts on “Vil du være litt mer miljøvennlig?

    1. Thea Post author

      Hei Bjørg! Joda, men bruk emballasje som er ment for lagring, og ikke engangsemballasje. Google så finner du en oversikt over de ulike symbolene som finnes på plastemballasjen (det er trekanter med tall inni). Fant en oversikt på supernature sin blogg tidligere, men klarte ikke å finne den igjen nå. Ellers fryser jeg så mye mat som mulig i glass. Men, kjøtt og fisk som jeg kjøper for å fryse går ofte rett i frysen med den emballasjen som er på, det er jo ikke alltid enkelt å ha glass i passende str. Klem Thea

Legg igjen en kommentar