NATURLIG SUNN

Helt naturlig mat og trening

«Helt naturlig mat og trening» er skrevet av Pål Jåbekk som driver bloggen En kjøtteters bekjennelser, en blogg jeg absolutt anbefaler alle å klikke innom.

Fokuset ligger som du kanskje allerede har skjønt, på det han kaller for naturlig mat. Hovedsaklig kjøtt og grønnsaker. I boken skriver han veldig godt om hva som er naturlig mat for oss mennesker (et paleo eller såkalt steinalder kosthold) og hvorfor det er slik. Han er veldig tydelig på hva som er optimal ernæring og at det er dette som er det beste for både din og min helse. Vi spiser oss syke, og kostholdet er definitivt den viktigste brikken for å både forebygge og helberede sykdom. Han beskriver hvordan vi har fjernet oss fra den naturlige maten og omfavnet den unatrulige maten som det normale med største selvfølge og lite kritisk blikk. Vi spiser mat som gjør oss syke og tar medisiner for å prøve å bli frisk igjen. Men medisinene tar som regel symptomene, ikke årsaken til sykdommen.

Sliter du med en eller flere av «de vanlige plagene»; lite energi, vondt i magen og overvekt – JA, da vil jeg anbefale deg å starte 2014 med å lese denne boken. Den kan gi deg ikke bare èn, men flere gode grunner til å starte med endringer i kostholdet for å få bukt med disse.

Jeg likte også perspektivet på trening i boken. Vi mennesker er rare; vi stenger oss inne på klamme treningssentere og gjør unaturlige bevegelser i stive apparater. Vi løper på oss ødelagte knær på harde tredemøller og presser oss så hardt at vi både besvimer og spyr. For hva da? Når er det egentlig du trenger den vanvittige kondisen eller styrken som mange bruker X antall timer på å opparbeide seg på treningsenteret? Kom deg ut i frisk luft og beveg på kroppen for å holde deg frisk – men ikke overdriv slik at du blir syk og ødelagt av det.

Legg igjen en kommentar