NATURLIG SUNN

Hva har jeg alltid i kjøleskapet?

Jeg syntes slike poster er morsomme å lese selv, og håper du også liker denne. Tidligere har jeg skrevet en post om hvilke 10 matvarer jeg ville valgt hvis jeg bare skulle spise de 10 resten av livet – den var populær og du finner den her.

Det er naturligvis noen av de samme tingene som du stort sett finner i kjøleskapet mitt.

1. Egg

Jeg spiser 1 – 2 egg hver dag. Egg er perfekt mat, både fordi det er allsidig, enkelt å tilberede og næringsrikt. Jeg velger alltid økologiske egg, fordi disse har bedre næringsinnhold og fordi hønene har hatt det bedre.

 

2. Søtpaprika

Jeg må ha søtpaprika sammen med skinke og brie, jeg spiser det som snacks og det må med i taco (som jeg spiser relativt ofte). Den vanlige paprikaen syntes jeg smaker kjedeligere, så det må være denne søte slanke typen her.

3. Brie

Jeg elsker brie! Jeg spiser det ofte til frokost, enten på knekkebrød eller bare ved siden av egg. Det kan også være camembert – de er gode begge to syntes jeg.

4. Gulrot

Jeg mumser gjerne en gulrot på farta, river det i salater eller bruker det i supper. Digger den knasende gulrotlyden! PS. Gulrot gir deg masse betakaroten som er med på å beskytte huden mot solskader.

5. Smør

Mmmmm. Det er jo så godt – på brød, i bulletproof kaffe, når man steker mat eller i grønnsaksmoser. Jeg velger alltid ekte, økologisk smør og spiser aldri margarin!

6. Cottage cheese

Det har vært perioder der jeg ikke har vært så begeistret, men CC er definitiv inni varmen igjen nå. Jeg spiser noen ganger bare CC med bær, ellers er det anvendelig i lapper, rundstykker og smoothie. Jeg liker den litt salte smaken det har!

7. Sitron

Det er så godt å ha litt sitron i drikkevannet, gjerne sammen med agurk. Jeg bruker det også til å lage min populære sitron- og ingefærshot. Det gjør seg dessuten også fint på bilder og er ganske praktisk å alltid ha i hus. Jeg har laget mitt eget rengjøringsmiddel og skrubber kjøkkenfjølene med sitronsaft 🙂

8. Kokosmelk

Dette bruker jeg for eksempel i smoothie, supper, rå kaker, pannekaker og jeg har lenge hatt planer om å lage yoghurt av det. Det har ofte skilt seg i boksen (hvis du velger den naturlig helfete), og det er faktisk ganske praktisk, fordi noen ganger trenger jeg mer fet kokosmasse mens andre ganger trenger jeg mer flytende kokosvann.

9. Avokado

I smoothie, avo`toast, rett på tallerken eller til middag. Det er en favoritt det! Synd at det egentlig ikke er så veldig bærekraftig å spise det, iom at det må reise langt for å komme hit..

10. Blåbær

Jeg har nesten alltid en boks med friske blåbær i kjøleskapet. Jeg syntes nemlig de store amerikanske smaker mye bedre enn de du finner i skogen.. Litt merkelig kanskje, men sånn er det.

 

Hva har du alltid i ditt kjøleskap?

 

Legg igjen en kommentar