NATURLIG SUNN

Naturlig remedier i toalettmappen

Heisann!

Torsdag denne uken reiser jeg til Cuba, og i den anledning tenkte jeg å dele med dere hva jeg har i toalettmappen. På Cuba kan det nemlig være litt vanskeligere enn andre steder å få tak i solkrem og smertestillende, så jeg har pakket med det jeg trenger av hudpleie og kosttilskud for å holde meg sunn og frisk hele ferien.

 • Solkrem uten parabener er viktig for meg. Parabener kan være hormonforstyrrende og er derfor speseilt viktig å unngå for kvinner i fertil alder.
 • Kokosolje inneholder et naturlig solfilter 10, er antibakterielt og antiviralt og gir huden masse fuktighet. Kan med andre ord både være nyttig innvendig og utvendig på ferie.
 • Weleda mandelolje er det eneste jeg smører i ansiktet, både morgen og kveld hvis jeg føler det er nødvendig. I tillegg fjerner jeg sminke med den. Supert med alt-i-ett produkter når man skal reise bort også.
 • Weleda SkinFood er den eneste kremen min mann liker. Den er super på tørre neglebånd, føtter og alt jeg trenger på flyturen.
 • Euphrasia øyedråper med øyentrøst er supert for tørre, såre, rød og hovne øyne. Med andre ord et must på lange flyreiser og etter en lang dag på stranden.
 • Vikingsalve er fint på rifter, insektsstikk, såre neser, eksem eller gnagsår.
 • Bitterurter balanserer fordøyelsen og reisesyke. Det lindrer kvalme, oppblåsthet og setter i gang en treg mage. Dette må man ha med på tur!
 • Bredspekteret enzymkompleks for å hjelpe kroppen å fordøye maten bedre. Fint når man spiser mat man ikke er så vant med hjemme. Hvertfall greit å ta til middagsmåltidene.
 • SHIFT magnesium tar jeg før jeg skal ut å fly, hvis jeg får vondt i hodet og før jeg skal legge meg. Det får musklene til å slappe av, noe jeg virkelig trenger av å til for å stresse ned. Denne inneholder også lettopptakelig og inneholder B6 – min favoritt!
 • Probiotika tilfører nyttige bakterier som styrer immunforsvaret og er gunstig når man spiser mat i andre kulturer. Kan også balansere løs, treg eller oppblåst mage.
 • Beta-karoten er et antioksidanttilskudd som kan gjøre at huden tåler solens UV stråler bedre, og samtidig bidra til en raskere og dypere brunfarge.
 • Weleda dusjsåpe med nattlysolje er uten irriterende stoffer som parfyme eller parabener. Den inneholder nattlysolje som er en omega-6 fettsyre som virkelig er supert for tørr hud.
 • Deodorant uten aluminium. Her tar jeg med den jeg har laget selv med kokosolje og natron.
 • SHIFT omega-3 er veldig greit å ta med iom at omega-3 er såpass viktig tilskudd. Jeg vet ikke hor mye fet fisk jeg kommer til å spise, og omega-3 er viktig både for immunforsvaret og huden. Greit med kaplser og ikke flytende når man skal ut å reise.
 • Silicea mage-tarm blir med istedenfor immodium. Denne får tarminnholdet til å samle seg uten at det stopper helt opp, hvis man blir skikkelig dårlig og ikke har mulighet til å sitte på toalettet hele tiden. Det binder seg til de fremmende patogenen og fører de ut av kroppen. Jeg syntes immodium rett å slett er en dårlig idé, og vil helst unngå det hvsi man kan. Det er jo en grunn til at kroppen setter i gang en mekanisme der alt kommer ut i en rasende fart – det er fremmede baktreier som skaper problemer inni der, og de skal ut. Ved p bruke immodium stopper vi hele den prosessen og det tar lengre tid før vi blir kvitt bakteriene som gjør oss dårlige. OK, nok om det.

Slik ser altså min toalettmappe ut. Mer kosttislkudd enn sminke her i gården. Da drar jeg på ferie, men jeg har gjort klar noen innlegg på forhånd så det ikke blir helt stille her. Vi sees i romjulen!

God jul til dere alle 🙂

2014-12-08 12.48.24  2014-12-08 12.54.27  2014-12-08 12.52.01

6 thoughts on “Naturlig remedier i toalettmappen

 1. Emilie

  Ønsker dere en strålende god og avslappende tur! Ett spørsmål: pleier du å bruke ansiktsmaske, og i så fall hva bruker du?

  1. Thea Post author

   Tusen takk! Pleier ikke å bruke ansiktsmaske. Men for noen år siden moste jeg en avokado og hadde i ansiktet sammen med et par agurker på øyene. Og ja, en gang lagt jeg en maske an yoghurt naturell, spirulina og amla. Men, jeg føler ikke jeg trenger ansiktsmaske. Da tar jeg heller en peeling i ny og ne, med kaffegrut eller finkornet havsalt blandet i litt god olivenolje f.eks. 🙂

 2. Kristine

  Hei! Kos dere på ferie! 🙂

  Føler du ikke at du trenger å rense huden når du bruker sminke? Jeg ser for meg at hvis jeg ikke skal rense og bare bruke olje til å fjerne sminken, vil jeg ende opp med masse kviser o.l. Hvilke erfaringer har du med dette? 🙂

  1. Thea Post author

   Hei Kristine. Jeg bruker veldig lite og sjelden sminke, men når jeg gjør det renser jeg kun huden med mandelolje. Men nå bruker jeg også kun sminke fra Dr Hauschka så den er i utgangspunktet veldig ren. Jeg har heller aldri hatt problemer med kviser osv, men hvis man har uren hud kan dette ofte være et resultat av fettsyreubalanse og overproduksjon av talg/fett i huden fordi den ikke får tilført nok fra kosten eller via huden. Hvis du vil ha tips til en fin ansiktsvask kan jeg anbefale aleppo olivensåpe – jeg bruker den i ansiktet hvis jeg trenger å vaske huden morgen eller kveld. Godt nytt år til deg!

 3. Wilhelmine

  Hei 🙂 Ser du skriver du lager din egen deodorant. Kan du fortelle hvordan du gjør det? Inspirerende blogg 🙂

  1. Thea Post author

   Hei Wilhelmine. Beklager sent svar – det skal jeg absolutt gjøre! Innlegg kommer forhåpentligvis ila uken. Hilsen Thea

Legg igjen en kommentar