NATURLIG SUNN

Proteinlapper

Disse veldig enkle lappene er rike på protein fra egg og cottage cheese, og gir lite karbohydrater. De er i tillegg glutenfrie fordi havregryn egentlig er glutenfritt, noe mange ikke vet. De kan være kontaminert fordi de er laget i samme mølle som rug, bygg og hvete så er man veldig sensitiv skal man kjøpe havregryn som er merket med «glutenfritt» da disse er fra en egen mølle.Steker du de i kokosfett vil du i tillegg tilføre sunne mellomlange fettsyrer som egner seg meget godt til steking fordi fettet hovedsaklig er mettet, og dermed ikke blir herdet. De mellomlange fettsyrene fordøyes lett og ikke bli lagret i kroppen på samme måte som andre fettsyrer eller karbohydrater.

Oppskrift på ca 10 lapper:
150 g cottage cheese
3 egg
1 dl havregryn
0,5 dl vann
Litt himalayasalt
Kokosfett eller ekte smør til å steke i

Bland ingrediensene i en blender og kjør det til en jevn røre i ca 30 sekunder. Stek i fett eller smør på middels varme. Serveres med for eksempel friske bær, frukt, tyrkisk yoghurt eller geitost.

2013-09-29 10.11.33-2

5 thoughts on “Proteinlapper

 1. Thea

  Ja, her skjedde det noe drastisk isted da jeg prøvde å endre på et par ting. På tide å få igang bloggen igjen.. Disse er veldig gode, prøv som frokost, lunsj eller kvelds 🙂 Klemmer!

 2. Julianne

  LEKKERT, Thea! Liker layouten, veldig classic! Og lappene dine så veldig bra ut! Nå er det natta her i gården, sliten etter hjemreisen fra Tyrkia. Jeg har spist 5 forskjellige kebabvarianter i løpet av ferien og i tillegg spist verdens dyreste fisk (jeg må i alle fall google lamb fish og finne ut hvorfor gikk fra restauranten med tømt ukesbudsjett) 😛 Sov godt da, søta! Klem 🙂

 3. Thea

  Ja, det var jo ikke helt planlagt, å nå får jeg det ikke tilbake til slik det var før, haha. Du har sikkert betalt pr hekto hel fisk eller noe sånt 😉 Prøv lappene, de er sykt digge!

 4. Julianne

  Ja, noe sånt. Og så slo vi jo på stortromma og kjøpte et par kongereker i samme slengen.. Dumme turister.. 😛 Skal prøve din versjon av lappene! Vi må gå oss en tur igjen snart! 🙂

Legg igjen en kommentar