NATURLIG SUNN

Smørtrukket torsk med ertemos

Torsk er næringsrik, bærekraftig og rimelig mat. Torsk trives dårlig i oppdrett, og fanges derfor ofte vilt. Det mener jeg er å foretrekke fremfor oppdrettsfisk som dessverre ofte får fôr de ikke er tilpasset og lever et miserabelt liv i trange merrer. Torsk er også en god kilde til jod som de fleste av oss spiser for lite av, spesielt gravide og ammende.

PS. Velg økologiske erter hvis du finner det, de smaker mye bedre syntes jeg!

Oppskrift (2 personer)

400 g fisk

2 gulrøtter

2 poteter

100 gram frosne erter

2 lange skiver med bacon

Smør

2 sitronskiver

1 ts pepperkorn

1 laubærblad

Stek bacon i ca 10 minutter på 180 grader i stekeovnen. La de avkjøle seg på et lag med papir.

Kok potetene møre i vann. Riv gulrøttene.

Salt de tinte torskefiletene og la de ligge i ca 10 minutter på en tallerken. Når man salter torsken trekkes vannet ut, og kjøttet seg sammen og torsken blir fastere når du skal tilberede den. Skyll deretter filetene godt under kaldt vann og tørk av. Kok opp vann i en kjele, bruk en kjele med god plass til fiskestykkene og ha i salt i kokevannet. Ha i hele pepperkorn, laubærblad, sitronskiver og 2 ss smør. Når vannet koker trekker du kjelen til side, legger i fisken, skrur ned temperaturen slik at det blir rett under kokepunktet og setter kjelen tilbake. La fisken trekke i ca 8 – 10 minutter.

Kok litt vann til de frosne ertene og la de ligge i ca 5 minutter i kokende vann. Hell deretter av vannet, og mos ertene sammen med 2 ss smør til en jevn mos.

Server fisk med knust bacon, kokt potet, revet gulrot, ertemos og gjerne litt ekstra smør, salt og nykvernet pepper. Håper det smaker!

One thought on “Smørtrukket torsk med ertemos

Legg igjen en kommentar