NATURLIG SUNN

Helt rå tre-lags bringebærkake

Denne kaken er rå, det vil si at den ikke er stekt. Den består av tre lag med næringsrike ingredienser, og er uten hvitt sukker (det trenger alle), uten melk, gluten, soya, egg og gjær (for de som også trenger det). Denne ble servert i navnefest igår, og falt i smak både hos ung og eldre. Den er ganske så mektig på grunn av innholdet av nøtter og kokos, så man serverer gjerne litt mindre slankere stykker av rå kaker. Husk å oppbevare den i kjøleskapet hvis du ikke spiser hele på en gang, hvis ikke smelter den. Jeg har brukt litt ulike søtningsmidler, men her kan du bruke det du har eller tåler for å gjøre den så søt som du ønsker.

Oppskrift

Lag 1;

400 g dadler

6 ss cocosa kokosolje

12 dråper flytende stevia med sjokoladesmak

3 ss lønnesirup

3 ss rå kakao

1 ts ekte vaniljepulver

Kjør dadlene i en food prosessor til en jevn masse sammen med kokosoljen, stevia og lønnesirup. Bland kakao og vanilje og vend dette inn i daddelmassen i en bolle.

Fordel i en rund form på ca 25 cm (jeg brukte en ildfast form med et lag bakepapir i. Sett den så i kjøleskap til dette laget har stivnet.

Lag 2;

150 g cashewnøtter u/salt

150 g mandelmel (med fett)

1 ss steviosa (blanding av stevia + sukrin)

0,5 ts himalayasalt

1 boks kokosmelk (400 g, 17% fett), NB bruk kun den faste massen

Kjør cashewnøttene i en food prosessor til de er kvernet til mel. Vend sammen melet, stevia, salt og kokosmelken til en jevn blanding. PS. Ta vare på kokosvannet og bruk det i en smoothie istedenfor å helle det ut. Ta ut formen av kjøleskapet og ha på denne blandingen på toppen. Sett inn i kjøleskapet igjen til dette laget også har stivnet.

Lag 3;

300 g frosne bringebær

1 hel boks kokosmelk (400 g, 17% fett) + 1 boks til med kun den faste massen

1 ts ekte vaniljepulver

3 ss sukrinmelis

12 dråper stevia med vaniljesmak

Kjør bringebær i blenderen sammen med alle de øvrige ingrediensene til det har blitt en jevn masse. Ta ut formen av kjøleskapet og ha på dette laget også. Sett i kjøleskap til det har stivnet, og eventuelt i fryseren hvis den skal være enda kaldere eller stå i romtemperatur før den serveres.

Topp kaken med for eksempel friske bringebær og hakket sjokolade!

 

 

 

 

2 thoughts on “Helt rå tre-lags bringebærkake

Legg igjen en kommentar