NATURLIG SUNN

Lakrisgummi

Jeg har tidligere prøvd meg på en lakriskaramelloppskrift med vikingmelk, fløte og smør der blandingen skal koke inn i flere timer – hvis ikke man har mikro. Ikke noe for meg, ettersom jeg ikke bruker mikrobølgeovn og ellers er relativt utålmodig. Jeg droppet den timeslange innkokingen og helte det opp i formen og satt det i fryseren. Det funket ikke for å si det sånn, lakrisen stivnet nemlig ikke..

Da kom jeg over den geniale ideen å bruke gelatin! Økologisk gelatin har jeg fått tak i via www.naturligliv.no, og dette er en genial ingrediens når man skal lage sunnere godterier. Det gjør at massen stivner og får den «gummiaktige» konsistensen.

Jeg anbefaler å bruke melasse som søtning, det er rett og slett en fiberrik sirup fra sukkerroer, som blir til overs når man utvinner vanlig sukker. Den har en litt lakrisaktigsmak og passer perfekt her. Anisessens får du forresten tak i på blant annet Panduro (jeg måtte lete litt selv). Lakrispulveret er fra Urtekram og kan kjøpes via www.soma.no, og her får du også kokosblomstsukker.

Oppskrift

2 dl vann

3 ss gelatinpulver

2 store ss melasse

2 ss cocosa kokosblomstsukker

2 ts lakrisrotpulver

2 ts rålakrispulver

12 dråper anisessens

1/2 ts havsalt

Saft fra en liten 1/4 sitron

Kok opp vann og rør inn kokosblomstsukker, melasse, havsalt, lakriskrydder og anisessens. Skru ned varmen og tilsett en og en spiseskje med gelatin og rør det godt inn mellom hver skje. Tilsett sitronsaft og la det hele kjøle seg litt ned (hvertfall til boblene er borte). Hell det i passende silikonformer og sett det kaldt eller i kjøleskapet i minimum 3 timer.

NYT!

5 thoughts on “Lakrisgummi

    1. Thea Post author

      Melasse er et biprodukt fra produksjonen av sukker fra sukkerorer. Det er en brun tyktflytende masse som inneholder næringsstoffer, fiber og sukkerarter. Det smaker litt lakrisaktig og søtlig og egner seg perfekt i lakris syntes jeg. Thea

    1. Thea Post author

      Det kan man helt sikkert, Jenny, melasse er jo først og fremst for søtning, så fibersirupen vil nok gjøre samme nytten! Si ifra til meg hvordan det går, klem Thea

Legg igjen en kommentar