NATURLIG SUNN

Rå probiotisk sjokolademousse

Lørdag, og det passer å dele denne oppskriften!

Forrige dagen var jeg på et inspirasjonsseminar med Probioform, og der fikk vi servert denne nydelige desserten. Det var utrolig godt og enkelt å lage. En bonus jeg elsker er at det bidrar med masse nyttige, og gode næringsstoffer for kroppen!

Den er helt uten sukker, men inneholder søtning fra dadler. Når du bruker en naturlig kilde til søtning får du blant annet nyttige mineraler og fiber på kjøpet.

I tillegg hadde de brukt det probiotiske tilskuddet Probioform som er et bakterietilskudd som blant annet balanserer fordøyelsen og styrker immunforsvaret. Det bidrar til å redusere sukkerinnholdet i desserten ytterligere fordi bakteriene spiser opp sukkeret fra dadlene og nøttene. I tillegg vil det gjøre at moussen tykner. La derfor den ferdige desserten stå 1 – 2 døgn i kjøleskapet.

For at den skal bli stiv er det viktig å bruke helfet kokosmelk, og kakaosmør eller kokossmør gjør tilfører enda mer av fettsyrene som stivner i kjøleskapstemperatur. Du kan eventuelt sløyfe dette.

Oppskrift (4 porsjoner)

1 boks helfet kokosmelk (400 ml)

1 dl vann

1 håndfull cashewnøtter u/salt

3 dadler u/sten

1/2 ts vaniljepulver

3 ss rå kakao

1 ts kakaosmør eller kokossmør

1,5 ss probioform

Topping; bær, kokos, hakket sjokolade

Legg cashewnøttene i 1 dl med vann, og la de ligge i 20 – 30 minutter. Jeg la de bare rett i blenderen. Del opp dadlene i litt mindre biter og ha de i vannet. Ha i en boks kokosmelk, vanilje, kakao og Probioform. Kjør i en blender til en jevn mousse, og hell over i glass som du skal servere i. Hvor lang tid det tar avhenger av hvor sterk blender du har. La det stå i kjøleskapet i 1 – 2 døgn før du serverer. Topp med bær, kokos, sjokolade eller hva du måtte ønske. Nyt!

2016-11-11-22-39-02

4 thoughts on “Rå probiotisk sjokolademousse

    1. Thea Post author

      Hei Mona!Det er en probiotisk drikk som du rett og slett bare kan blande i vann og drikke som et sunt alternativ til vann eller saft. Jeg tar meg ofte et glass til mat eller på kvelden. Du kan også bruke det til å kickstarte annen fermentering! Sjekk probioform.no for flere oppskrifter. Thea

Legg igjen en kommentar